KURBAN 2021

 

SABAH Chicago je započeo organizaciju prikupljanja uplata za kurbane u sklopu akcije Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) za 2021. godinu.

Uplate za kurbane će se proslijediti u Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Rijaset IZ u BiH i ove godine u fokus stavlja povratnička mjesta u gornjem i srednjem Podrinju, istočnoj Hercegovini, zapadnoj Bosni i zapadnoj Hercegovini gdje će se kod povratnika otkupiti kurbani, žrtvovati i podijeliti u povratničkim mjestima.

Kurbansko meso koje se dobije izvršenjem propisa kurbana već duži niz godina se usmjerava u humanitarne svrhe, za potrebe povratnika, siromašnih, ugroženih, zavodima za nezbrinutu djecu i djecu sa potrebama, licima u kolektivnim centrima, socijalnim ustanovama, bolnicama, studentskim domovima, medresama i fakultetima Islamske zajednice u BiH.

Cijena kurbana za područje Sjeverne Amerike odlukom Rijaseta za ovu godinu je $215, a krajnji datum za prijave kurbana je 20. juli 2021. godine.

Uplate se mogu izvršiti na sljedeće načine:

  1. Lično, u prostorijama SABAH centra petkom od 10 am - 1 pm, i nedjeljom od 11 am - 1 pm..
  2. Slanjem čeka na iznos od $215 sa naznakom "Kurban 2021" na adresu: Society of American Bosnians and Herzegovinians, 9920 Grand Ave, Franklin Park, IL 60131.
  3. Uplatom preko Zelle ili Chase QuickPay aplikacija slanjem na nas email: sabah@icnab.com, uz naznaku "Kurban 2021".
  4. Uplatom na Paypal preko sabahchicago.com sa naznakom "Kurban 2021". 

Molimo Allaha Džellešanuhu da sve one koji redovno vrše ovu vjersku dužnost pomogne i da nam naše kurbane, kao i sve naše druge hajirli poslove ukabuli. Amin.

Mahsus selam!

SABAH Chicago