KURBAN 2024

 

Esselamu alejkum!

SABAH Chicago je započeo organizaciju prikupljanja uplata za kurbane u sklopu akcije Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) za 2024. godinu.

Uplate za kurbane će se proslijediti u Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.Uplate za kurbane će se proslijediti u Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Rijaset IZu BiH i ove godine u fokus stavlja povratnička mjesta u Gornjem i Srednjem Podrinju, Istočnoj Hercegovini, Zapadnoj Bosni i Zapadnoj Hercegovini gdje će se kod povratnika otkupiti kurbani, žrtvovatii podijeliti u povratničkim mjestima. 

Kurbansko meso koje se dobije izvršenjem propisa kurbana već duži niz godina se usmjerava uhumanitarne svrhe, za potrebe povratnika, siromašnih, ugroženih, zavodima za nezbrinutu djecu i djecu sapotrebama, licima u kolektivnim centrima, socijalnim ustanovama, bolnicama, studentskim domovima,medresama i fakultetima Islamske zajednice u BiH. 

Cijena kurbana za područje Sjeverne Amerike odlukom Rijaseta za ovu godinu je $270.

Uplate se mogu izvršiti na sljedeće načine:

  1. Lično, u prostorijama SABAH centra.
  2. Slanjem čeka na iznos od $270 sa naznakom "Kurban 2024" na adresu: Society of American Bosnians and Herzegovinians, 9920 Grand Ave, Franklin Park, IL 60131.
  3. Uplatom preko Zelle ili Chase QuickPay aplikacija slanjem na nas email: sabah_chicago@outlook.com, uz naznaku "Kurban 2024".
  4. Uplatom na Paypal preko sabahchicago.com sa naznakom "Kurban 2024". 

Molimo Allaha Džellešanuhu da sve one koji redovno vrše ovu vjersku dužnost pomogne i da nam naše kurbane, kao i sve naše druge hajirli poslove ukabuli. Amin.

Mahsus selam!

SABAH Chicago