sabah omladinska grupa

Iako je omladinska grupa postojala od osnivanja džemata u neformalnom obliku, sve je veći interes i potreba da se i formalno uobliči. Omladinska grupa je u funkciji nešto duže od godinu dana i tokom te godine smo vidjeli pozitivne rezultate sa omladinom. Kao svaki početak, grupa je bila mala i druženja nisu bila učestala. No, iako smo daleko od našeg konačnog cilja, drago nam je da vidimo da se omladina druži i sve češće posjećuje razne programe i aktivnosti koje organizujemo. Želimo da nam se omladina upozna i da smatra članove grupe kao prijatelje. Želimo pokazati omladini da je moguće imati zabavu na islamski način i da imaju alternativu na razne izazove u njihovim životima  u Americi. Način na koji ćete najbolje podržati rad omladinske grupe jeste da svoju djecu uključite i šaljete na nase aktivnosti i projekte.

Molimo dragog Allaha da približi našu omladinu islamu, džamiji i džematu.

Ukoliko želite da pratite dešavanja omladinske grupe, pratite Sabah Youth Group stranicu na Facebook i sabahyouth na Instagram. Možete slati email na sabahyouthgroup@gmail.com

Aktivnosti omladinske grupe: 
SNOW TUBING OUTING
BOWLING
SLEEPOVER

BOWLING TIME

Join us for bowling following our mevlud next Saturday. Transportation will be provided to and from Brunswick to those who RSVP (email or message us). Space is very limited – make sure to RSVP! First come, first served. Parents can stay at SABAH after the mevlud to enjoy coffee while we bowl.

bowling clipart png from pngtree.com

SLEEPOVER

U Sabahu je uspješno održano djevojačko druženje…20 djevojčica zajedno je provelo noć…zamislite bez elektronskih naprava….kako je lijepo imati svoju džamiju i koristiti je u svrhu zbližavanja i jačanja naše omladine.

ice and snow png from pngtree.com

omladinski centar

U nastavku ćemo prikazati galeriju fotografija našeg novog omladinskog centra koji je trenutno u izgradnji.