MI GRADIMO DŽAMIJU – DŽAMIJA GRADI NAS

Dragi i uvaženi članovi i simpatizeri naše SABAH-familije, zadovoljstvo mi je da vas obavijestim o slijedećem:

  1.  Hadž – Svim muslimanima koji obavljaju 5. islamsku dužnost želimo da svoj hadž obave u Božijem zadovoljstvu, da sretno otputuju i još se sretnije vrate. Posebno želimo da našoj Suvadi Hećimović Allah bude na pomoći i da joj hadž bude kabul.
  2. Kurbani – Svi imućni muslimani su dužni da žrtvuju kurban u danima Bajrama. Oni koji žele da to učine u organizaciji IZ u BiH, neka svoju uplatu izvrše na vrijeme u iznosu od $210 slanjem čeka na adresu SABAH, 9920 Grand Ave, Franklin Park, IL 60131 ili kod naše blagajnice h. Elvire Fehratović na tel. 773 627 4893 ili elvira_27@att.net
  3. Bajram – U petak, 1. septembra u novoj džamiji klanjat ćemo bajram-namaz u 7:02, a sabah-namaz u 6:00.
  4. Picnic – Umjesto bajramske večere, u nedjelju, 3. septembra ćemo imati picnic u Bunker Hill parku na raskrsnici ulica Touhy i Caldwell (shelter br. 1).
  5. Upis u Mekteb (SABAH-Centar, Franklin Park) je u subotu, 16. septembra u 11 AM.
  6. Radna akcija. Da bi džamija bila što spremnija da dočeka na stotine klanjača za Bajram, pozivamo članove na radnu akciju u nedjelju 27. avgusta sa početkom u 10 AM.

Rekonstrukcija abdesthana, renoviranje školskih prostorija, postavljanje velike levhe, humanitarni rad, međuvjerski dijalog i pripreme za rad sa omladinom odvijaju se po planu.

Vaš brat, sluga i imam Dr. Senad ef. Agić

Bajramski piknik (izlet) je u nedjelju 26. avgusta sa početkom u 11 sati u St. Paul Woods – 6500 Lincoln Ave, Morton Grove, IL 60053.
Ulaz polaznicima našeg mekteba je slobodan, dok je ulaz za odrasle $20, a za djecu do 12 god $10. Cijena ulaska uključuje hranu, kolače, kafu, voće, piće. Svi ste dobrodošli !!!
Za djecu su predviđene zabavne igre (Scavenger hunt, Dunk a teacher, Relay races, Water balloons) sa nagradama.

Comments are closed.