SUSRETI OMLADINE MEDžLISA MIDWEST

Takmičenje u mektebskom gradivu će se održati u okviru “Susreta omladine medžlisa Midwest” u nedjelju (Maj 21) u prostorijama džamije ICC Northbrook, sa početkom u
10:00 am.

Ako Bog da i ove godine će biti nagrade za pobjednike u sve tri kategorije za prva tri mjesta. Svaki džemat ima pravo dovesti po jednog takmičara u svakoj kategoriji, dakle i ispred našeg džemata dolaze 3 takmičara.

Proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada u svim kategorijama (fudbal, odbojka, košarka, horovi i mektebsko takmičenje) bit će upriličeno istog dana nakon podne namaza.

Pobjednici mektebskog takmičenja iz svake kategorije predstavljati će naš medžlis na Finalnom mektebskom takmičenju u okviru 22. Susreta Bošnjaka koji će se ove godine održati u Phoenixu za vrijeme Thanksgiving vikenda 24 – 26 Novembra, 2017.

Završna svečanost i hatme su u subotu 13. maja.

Pozivaju se članovi da uveličaju program završne svečanosti za proteklu mektebsku godinu, koji će se održati u 11:00 sati u prostorijama ISNS u Rolling Meadowsu. Tom prilikom će biti uručene diplome svim učenicima , ali i roditeljima, za njih pet, koji su uspješno savladali arapsko pismo i proučili cijeli Kur’an pred imamom. Na kraju programa ručak će biti obezbjeđen za sve.

Ramazanske aktivnosti u novoj džamiji 

Ramazan nam dolazi u petak uveče, 26. maja, kada će se obaviti i prva teravija- namaz u 10:00 PM u velikoj sali za klanjanje. Detaljno čišćenje prostorije, postavljanje tepiha, mihraba, minbera i ozvučenja očekuje se da bude završeno do ramazana. Sve druge informacije vezano za ramazan sadržane su u priloženoj vaktiji.

Comments are closed.