Vijesti

Kalendar i Invoice

Nedavno ste poštom dobili veliki godišnji kalendar i pismo. Oni koji nisu izmirili svoju članarinu za 2018. dobili su i invoice sa kovertom da izmire zaostalu obavezu, od koje zavisi naš rad, projekti i normalno funkcioniranje.
Kada god se promijeni vaša kućna adresa, molimo vas da nam javite putem ovog emaila ili na sabah@icnab.com.

Otvorenje džamije

Tvoje je ono što ostaviš iza sebe. Iza sebe ostavljamo grandiozno djelo – Islamski i kulturni centar – jedan od najvećih centara u cjelokupnoj bh. dijaspori. Za svečano otvorenje (6-7 septembar) se već ozbiljno pripremamo. Ovom prilikom molimo sve koji žele da volontiraju tokom svečanosti Otvorenja da se već sada jave Pauli Sulejman na email: paulasulejman@yahoo.com

Family Sunday Potluck Brunch

U nedjelju, 3. februara sa početkom u 11:00, bit će održan naš prvi (eksperimentalni) zajednički doručak. Za vrijeme doručka, omladina i djeca će se moći družiti i igrati u velikoj sali. Cilj je da cijele familije dođu radi druženja u džamiji jednom mjesečno. Dobro došli. Dotle će i vrijeme biti znatno povoljnije. (41F)

Tea Party – Druženje uz čaj

Članice Odbora Udruženja Žena “Selam” pozivaju Vas na naše tradicionalno druženje uz čaj, čajne kolačiće i slana peciva u nedjelju, Februara 17 u 3:00 poslije podne u našem centru na 9920 West Grand Ave u Frankin Parku.
Na ovom druženju imat ćete priliku upoznati Sanelu Puriš i pogledati njenu prezentaciju “Back to Nature”. Radi se o sapunima, kremama, i ostalim proizvodima koje ona sama pravi isključivo na prirodnoj bazi bez ikakvih kemikalija ili vještačkih mirisa. Za više inforamcija možete pogledati i pratiti je na facebook-u pod imenom “Hanuma”.
Iskoristite nedjeljno poslijepodne 17. februara i pridružite se našem programu. Pozovite svoje prijateljice, majke i kćerke i dođite da se svi zajedno družimo uz čaj. Čekamo Vas.


Women’s Group “Selam” invites you to our annual Afternoon Tea Party on Sunday, February 17th at 3:00 pm at SABAH Center 9920 W Grand Ave, Franklin Park, IL.

We are excited to announce our guest presenter will be Ms. Sanela Puris who will showcase her “Back to Nature” products. Sanela specially creates all of her natural products without additives, preservatives, chemicals or artificial scents which include soaps, lotions, creams and other beauty/hygiene products.
For more information on Sanela’s products, please visit and follow her Facebook page under the name of “Hanuma” (https://www.facebook.com/hanuma02/).
We look forward to seeing you and your friends for an afternoon of tea, snacks and fun!
*Friendly reminder that this is a Ladies Only event.

Obavljeno vjenčanje za 7 parova

S ciljem promoviranja braka i porodice kao temeljnih vrijednosti društva, Sabah je kroz ovu ceremoniju, u nedjelju 13. januara, 2019. podržao bračne parove, koji su iz bilo kog razloga propustili da se šerijatski vjenčaju.

Hvala Upravnom odboru i Ženskoj grupi sto su pripremili i izveli ovaj nezaboravni, svečani i jedinstven događaj.

Dvije knjige Kluba ljubitelja knjige “SABAH”

Pokrenuli smo još jedan program – jednomjesečno druženje uz dobru knjigu. Druženja se održavaju jednom mjesečno u našem centru, uz kafu, čaj i kolače, petkom uveče. Prvo takvo druženje je održno u petak 7. decembra, uz razgovor o knjizi “40 pravila ljubavi”, a drugo proslog petka uz razgovor o romanu “Hadzi Lojo”.

Posjeta gradonačelnika

Januara 26. Sabah Centar je posjetio gradonačelnik Franklin Parka. Gradonačelnik je obišao prostorije centra, a članovi Odbora i imam Senad Agić su ga upoznali sa aktivnostima, planovima i ciljevima Sabah-a. Gradonačelnik je izrazio želju za buduću saradnju i izrazio zahvalnost Sabah-u na svim aktivnostima, a posebno na odličnom humanitarnom radu kroz “Plavu kuću”. Na kraju posjete gradonačelniku je uručen prigodan poklon i knjiga “100 godina Bošnjaka u Americi”.

Postavljeni baneri i LED svjetla

Ima vjernika koje ni hladno vrijeme, ni to što je radni rad, ne može spriječiti da čine dobra djela. Posebna zahvalnost ide za Saša Malkoč, Hasana Dizdarevića, Mašu Jukića i Almira Maksumića za trud oko postavljanja banera u velikoj sali, kao i za zamjenu lustera, koje je donirao Ermin Arslanagić. Svima im veliko hvala. Neka im Allah nadoknadi u zdravlju, rahatluku i napretku.

Nova web stranica

Provjerite izgled, kvalitet i praktičnost naše nove web stranice: http://www.sabahchicago.com/
Za sve aktivnosti Omladinske grupe, posjetite:https://www.facebook.com/sabahyouthgroup/

Comments are closed.