BILTEN – August 2019

IKRAR – DOVA 

Čast nam je pozvati vas na ikrar dovu za nekoliko naših džematlija koji su odlučili da ove godine izvrše svoju petu islamsku dužnost – hadž. (Mavrić, Smajlović, Lelić, Hadžić, Menzil i bedeluci).

Ikrar dova će se proučiti u našoj džamiji u subotu, 3. avgusta, u 6:00 pm, između ikindije i akšama, nakon čega će biti poslužena večera.

KURBAN

Vaše uplate za kurban u iznosu od $205 primamo sve do Bajrama, 11. avgusta, poštom:

SABAH

9920 Grand Ave

Franklin Park IL 60131

Uplate primamo i u džamiji četvrtkom 7:00-10:00 PM, petkom, subotom i nedjeljom za vrijeme podne-namaza u 1:00 PM.

BAJRAM

Kurban Bajram namaz je u nedjelju, 11. avgusta u 7:30, a sabah-namaz u 5:30. Bajramski doručak će biti poslužen odmah nakon klanjanja Bajram-namaza. Posjeta mezarima je u ponedjeljak u 11:00 sati.

OTVORENJE DŽAMIJE

Tvoje je ono što ostaviš iza sebe. Iza sebe svi kolektivno ostavljamo grandiozno djelo – Islamski i kulturni centar – jedan od najvećih centara u cjelokupnoj bh. dijaspori. Za svečano otvorenje (6-7 septembar) se ozbiljno pripremamo. Ovom prilikom molimo sve koji žele da volontiraju tokom svečanosti Otvorenja da se jave Pauli Sulejman na email: paulasulejman@yahoo.com

Kupovinom makasa za presijecanje vrpce u iznosu od $500 postajete vakif i aktivni učesnik otvaranja. Gala večeru iste noći nećete propustiti, jer takav program  sa takvim gostima prava je rijetkost. I karte za večeru i uplatu za makase možete obaviti ako posjetite naš website: http://www.sabahchicago.com/

UPIS U MEKTEB

Upis u mekteb je u subotu 31. avgusta u 11 sati. Uslov za upis u mekteb je starosna dob od 5 godina i više, te članstvo u SABAH-u. Prvi dan nastave je subota, 14. septembar, u 10:00 AM.

Ko god želi, svoje dijete može upisati i prvog dana mektepske nastave u 10 sati.

Posluženo 2500 iftara muslimanskim izbjeglicama

Naš džemat je već nekoliko godina uključen u obezbjeđivanje iftara muslimanima izbjeglicama u Čikagu. Doniranjem priloga, vi ste pomogli da se servira 2500 iftara za izbjegle i siromašne muslimane u Čikagu. Neka Allah ukabuli vaše priloge za ovu plemenitu svrhu.

FOOD4LIFE

Hvala svima koji pomažu da se gladni nahrane i nezbrinuti zbrinu. Donacije u hrani i odjeći su uvijek dobro došle, a dobrodošli su i svi oni kojima je ova pomoć potrebna, svake subote 10:00-01:00 PM u SABAH – centru (plava kuća).

Broj gostiju se povećava iz mjeseca u mjesec. Zahvaljujemo RLC na partnershipu i donatorima, a posebno GCFD, koji mjesečno dostavi oko 3000 lbs hrane i Pepperidge farm koji nas redovno snabdjevaju hljebom.

Comments are closed.