Dova za Lejletul-Kadr

Prijedlog dove u noći Kadra na našem jeziku. Imajte u vidu ovaj hadis:

“Allah je ljut na one koji od njega ne traže ništa.” (Tirmizi).

?

1. Allahu moj, molim Te oprosti mi sve loše stvari koje sam činio i nastavljam činiti. Pomozi mi da se klonim svega što nije u redu i povećaj mi iskrenost. Amin!

2. Allahu moj, neka svaki aspekt mog života bude za Tebe i u službi Tvojih stvorenja. Molim Te, ukloni sve moje pogrešne namjere i ciljeve. Amin!

3. Milostivi Bože, spasi čovječanstvo od toga da bude sam sebi neprijatelj. Zaštitite svoje robove od ugnjetavanja. Spasi narod Palestine, Kašmira, Burme, Kine, Kosova i Bosne od unutarnjih i vanjskih ugnjetavača i daj im pravdu. Zaštiti nas sve od nasilja, straha i opasnosti, ti si naš Zaštitnik. Amin!

4. Allahu Voljeni, dopusti mi da Te volim onako kako Ti to zaslužuješ i dopusti mi da Te se bojim onako kako Ti to zaslužuješ. Amin!

5. Allahu Sveznajući, povećaj mi znanje, ali neka to znanje bude s iskrenošću, ne tražeći slavu, slavu, status i materijalno bogatstvo. Neka to znanje služi Tvom cilju na način koji Ti primaš i neka koristi čovječanstvu. Amin!

6. O Allahu Milostivi, molim Te da pružiš Svoju milost mojoj i djeci cijeloga svijeta. Okruženi su velikim iskušenjema i haramima. Zaštiti ih, Gospodaru, od svih zlih utjecaja koji su oko njih. Daj im prijatelje koji će osnažiti njihovu vjeru i pomoći im da ostanu na ispravnom putu. Amin!

7. Allahu Svemilosni, vodi me da tražim znanje o Tebi i Tvojo vjeri islamu od onih koji su iskreni, koji posjeduju ispravno islamsko znanje, koji su umjereni i nježni, koji nisu grubi i nestrpljivi sa mnom, koji razumiju moju prošlost, moju situaciju kao muslimana u ovoj zemlji, i u ovo vrijeme. Amin!

8. Alahu moj, ne dopusti mi da se ikad okrenem od Tebe, bez obzira na to s koliko me iskušenja i poteškoća testirao. Neka ove poteškoće služe da me učine jačim muslimanom i iskrenijim prema Tebi. Amin!

9. Allahu dragi, blagoslovi i pomozi naše učenjake i vođe koji nastoje uspostaviti islam na ovom svijetu onako kako je to svojim životom pokazao Tvoj voljeni Poslanik Muhammed a.s. Amin!

10. Blagoslovi i nagradi sve one koji su me naučili o Tebi i islamu. Amin!

11. Daj mi sposobnost da oprostim svima onima koji su me povrijedili riječju ili djelom. Amin!

12.Allahu Svemogući, otvori put za mog sina da se oženi što je prije moguće. Neka se oženi sestrom koja je iskrena i odana Tebi i koja je prava prilika za njega. Amin!

13.Allahu Milosrdni, otvori put za moju kćer da se uda što je prije moguće. Neka se uda za brata koji je iskren i odan Tebi i koji je prava prilika za nju. Amin!

14.Pravedni Bože, pomozi siročad i siromašne gdje god se nalazili, posebno sada u Burmi i Kini. Daj mi sredstva, volju i sposobnost da učinim sve što mogu za njih. Amin!

15.Dragi Bože, sačuvaj naše tinejdžere od svih iskušenja nemorala, droge, alkohola i svih ostalih harama u našem društvu. Amin!

16.Očisti mi, Bože, srce od bolesti arogancije i ponosa i dopusti da umrem kao jedan od iskrenih i skromnih muslimana. Amin!

17.O Allahu, otvori mi put da što prije obavim Hadž, kako bih mogao ispuniti svoju petu obavezu prema Tebi. Amin!

18.O Darežljivi Allahu, blagoslovi i nagradi našu braću i sestre, koji su uvijek u našoj džamiji da u naše ime poduzimaju projekate s kojima si Ti zadovoljan i koji rade na održavanju naše džamije nakon što svi ostali odu i za sobom ostave nered. Amin!

19.MIlostivi Allahu, ne dopusti da u ovoj noći zaboravimo sve one vakife koji su omogućili kupovinu ovog objekta, kao i naše voljene koji su preselili na Drugi svijet. Molimo Te da ih pomiluješ, da ih obaspeš blagoslovima i da im oprostiš. Amin!

?